My Lovely Followers

Translate

Saturday, 18 February 2012

coleslaw n kentang lenyek

Oppss....terlupa plak nak post n3 semalam punya masakan...xde lah special sgt pun masakan tu cuma nak memenuhi blog ni yg belum ckup korum lg hehehe....ala..waniey buat coleslaw n kentang lenyek jer..utk menu western semalam tu...!!lagi pun semalam pun waniey post dah larut malam sgt..pi "meeting" x berapa penting dlu.. so sambung hri ni plaklah ya...



Resepi ni pun waniey ambil kat MYR jugak...memang waniey xde pengalaman pun buat westernfood ni...tgh2 blajor ckit2...tgh kumpul maklumat katakan...


yg di perlukan mengikut resepi kat MYR tu

coleslaw

kobis
lobak merah
mayonis
sedikit gula
susu cair

bahan2nya agak2 sendri lah ya..hehe..

utk kentang lenyek 

5 bji kentang ]di rebus n di lenyek
1/3 butter/marjerin
lada sulah }waniey olah ckit
kuib ayam/stok ayam
tepung jagung

cairkan butter..masukkan tepung yg telah di campurkan dgn air..(guna api perlahan)
kacau sehingga keperangan 
masukkan stok ayam




 

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...