Salam sayang untuk semua..
Dah makan tghari ker semua?..dah lambat ni klu x mkn lg...cepat mkn nti kurus plak..hikhik..masak per hari ni..?
Menu DLP hari ni ala-ala kampung sikit..dah lama x buat sambal pauh ni..klu belah Kelantan, mangga di panggil pauh..benda yg sama jer cumapanggilan jer yg lainnya.Pernah mkn sambal pau ni,..?..buatnya senang sgt..x byk bhn pun..
walaupun rupa mu buruk,namun rasamu terbaik..
bahan-bahannya
3 ekor ikan sardin yg di bakar@ikan kering(ikan tamban )
1 biji mangga muda/pauh
10 biji cili padi
garam (klu guna ikan kering x perlu letak garam)
bakar ikan sehingga masak-ambil isi ikan sahaja
mangga muda di sagat
tumbukkan cili padi dan isi ikan,masukkan mangga dan bhn perasa..siap...
amboi sedapnye...tliur...ni kalau mkn mak mtua lalu pon xprasan ni...pasti btambh nsi ke pinggan ni...hehe
ReplyDelete