Yuuhuuu..
Salam petang semua..dah makan tengahari dah..?..klu ada yg belum makan n belum masak tu..bolehlah try buat stim meriah ni..semua ada..main taruk jer..senang kerja kan..?
Teringin pulak nak makan ikan stim..tp x nak cam biasa tu nak yg lain mcm plak..nak ala-ala Chinese style..tapi ni rasanya dah lari dari chinese style..belasah je lah labu..janji sodap..!!
Tapi dalam cubaan ni..memang menjadi lah plak..sedappp!!..walaupun resepinya main taruk jer..x cukup sekor jer..
- lumurkan ikan dgn garam dan jus limau nipis.
resepinya senang jer...
- 1 ekor@ lebih ikan kerisi
- 1/2 inc. halia
- 1biji limau nipis(jus)
- 2 kuntum cendawan shitake(rendam)
- bunga kobis
- 3 biji cili padi
- lada hitam
- garam
- daun ketumbar
- lumurkan ikan dgn garam dan jus limau nipis.
- taburkan serbuk lada hitam
- masukkan hirisan halia,cili padi,cendawan,bunga kobis dan daun ketumbar.
- kukus 20 minit @ sehingga ikan masak..
Lebih enak kalau di ratah..SELAMAT MENCUBA..
No comments:
Post a Comment