Salam sejahtera semua..
Hari ni dah 14 SHA'BAN 1433H..dah x lama lg kita akan berpuasa..scedule dapur pun akan berubah,dari masak tengahari berubah ke masak di sebelah petang plak.Insyaallah...tu yg dapur DLP asyik dok tayang menu berbuka jer,,kononnya ambil aura pra Ramadhan...nti blh lah try utk juadah berbuka nti..hari ni pun nak buat menu pra Ramadhan gak..gamaknya..hikhik..
kononnya nak buat air mata kucing tapi stok kurma cina masih dok ada lagi..teringin plak nak buat air kurma cina ni..tu yg campur sekali.nasib baiklah x lari rasanya...
lega rasanya dapat minum air ni..sejuk sikit temperature yg tgh "hot" tu..
cara-caranya
1 mangkuk isi longan kering
1 mangkuk kurma cina kering
2cwn gula pasir
2helai daun pandan
beberapa biji gula batu
sedikit garam
air
masukkan kesemua bhn tadi..masak sehingga buah-buahan tadi kembang...sesuai diminum sejuk..
No comments:
Post a Comment