BAHAN2
1/2 kg ekor lembu(di rebus)
1paket sup bunjut
kulit kayu manis
bunga cengkih
bunga lawang
buah pelaga
3 ulas bwg putih(di ketuk)
3 ulas bwg merah kecil(di mayang)
1 biji bwg besar
sedikit halia
sedikit lengkuas
garam n perasa
cara-caranya
rebus ekor smpai betul2 empuk...klu x empuk goyang gigi tu..!!tumiskan bwg putih n bwg merah kecil..ketepikan dlu..
tumiskan kulit kayu manis dan yg seangkatan dgnnya
halia dan lengkuas
masukkan kedlm periuk rebusan ekor td
masukkan sup bunjut n bwg besar
masak seketika sehingga sebati dgn sup
dan sehingga terbit aroma sup
jgn lupa masukkan garam n perasa
diakhir sekali masukkan bwg putih n bwg merah yg telah di goreng tadi
selamat mencuba...
SELAMAT MENJAMU SELERA
No comments:
Post a Comment