My Lovely Followers

Translate

Tuesday, 6 March 2012

Ayam Masak Merah

Cuti hujung minggu yg panjang utk jgok "dapur ke2"ni..nasib baik xde ulat sampah yg berterabur..haha..
nak kata busy tu xdelah..tp tang merayap tu yg lebih tu yg x dpt jgok "dapur ni"...kesian dapur ni dpt tuan yg camni..kan..?jomlah layan pic yg x seberapa ni..


 Meh jom kita makan ayam masak merah ni...tambah-tambah nasi tu..!!
ayamnya blh tapau wat blk ye..
 xde yg special pun tang ayam masak merah ni..cam biasa2 jer..

1/2 ekor ayam (potong ikut suka)
15  tangkai cili kering
1    labu bwg besar
1    labu bwg besar kuning (potong bulat)
1    sudu madu (klu suka )
5    ulas bwg putih
      air asam jawa
      gula & garam secukup rasa
 
ayam di goreng separuh masak... blend bwg besar,cili kring,bwg putih dan madu
tumis bahan blend sampai garing
masukkan air asam jawa
masukkan ayam,bahan perasa & bwg kuning
kacau sampai masak n hidang...
 

2 comments:

  1. ayam masak merah ni campur pulak dgn somtam kat bawah tu mmg power lah combinationnya tu..sedapnyaaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ...sudi jengah ke sini..jgn serik tau..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...