Alhamdulillah 2 hari lagi kita akan menyambut Hari Raya Korban..AIDILADHA..Raya Haji..**
X sabar rasanya nak blk kg ni..esok kami akan berangkat blk kg..harap-harap selamat..kepada semua rakan-rakan di alam maya ni SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL ADHA..
Berapa ekor lembu tumbang ya..?..pasti lepas ni mesti post masakan daging jer..sebelum nak post masakan daging meh sini Waniey post seafood dulu ok..
nak try gak ker ni..?
ni masakkan yg simple n campak-campak jer..
KETAM SAMBAL 3 SOS
bahan-bahannya
3 ekor ketam
1 mangkuk minyak masak
3 ulas bwg puith-ketuk
1 labu bwg besar-tumbuk@blend
5 sdb cili giling
5 sdb sos plum
5 sdb sos cili
1 sdb sos tiram
sedikit air
gula dan garam secukup rasa
goreng ketam separuh masak-ketepikan
tumiskan bwg putih sehingga terbit bau masukkan cili giling n bwg besar,masukkan sedikit air, sos plum ,sos cili n sos tiram..masukkan ketam n bhn perasa biarkan merenih seketika..sedia di makan..
%%%%%%%%%%%%%%%%
wah! mesti unik rasanya ni pakai 3 sos!
ReplyDelete