My Lovely Followers

Translate

Wednesday 13 March 2013

Rosemary Lamb Grill...western ke laut..

Salam semua...
Ni namanya western ke laut,main belasah jer bahan-bahannya..bahan yg sedia ada kat dapur..mix semua..tp nasib baik menjadi n sedaplah jugak..Boleh laaa...


sosnya kuning gara-gara lesung batu ada sisa kunyit..hihi..



Dekonya pun ke laut gak...ahli jawatankuasa (che Asben n anak2) kata,x payah nak deko-deko...hurmmm sweet kan depa ni..bermakna depa ni lapar sesangat ler...hihi...terukkan..?

Bahan-bahan utk perapan
tulang rusuk kambing 1/2 kg
-2 sdb rosemary*
-2 sdb lada hitam*
-5 ulas bwg putih*
-minyak zaitun
-sedikit garam
 tumbuk semua bahan yg bertanda *,gaulkan tulang rusuk kambing. dgn minyak zaitun dan garam.Perap semalaman @ 1 jam sebelum di grill...


untuk sos
- 1 sdb butter
- 2 sdb lada hitam
- 2 sdb tepung gandum
- 1/2 cwn air
- 1 labu bwg holland-potong dadu
- 1 kiub ayam


cairkan butter,masukkan tepung gandum..kacau sehingga tpg kekuningan,masukkan air,bwg,lada hitam dan kiub ayam..kacau sehingga bhn semua mesra..

****klu ada sayuran cam brokoli pun boleh serve sekali..lagi sedap..!!

2 comments:

  1. Isk isk isk sedap nyer lamb nie Wanie, mmg pebret D5 nie fuhhhh mmg mengoda jiwa sungguh menu Wanie nie hehehhe :)

    ReplyDelete
  2. adeeehhh... sedapnya kambennn... suka kambennnn! Tak kisahlah sosnya kuning ke putih ke, hitam ke he he ehh..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...