Salam semua...
Ni namanya western ke laut,main belasah jer bahan-bahannya..bahan yg sedia ada kat dapur..mix semua..tp nasib baik menjadi n sedaplah jugak..Boleh laaa...
sosnya kuning gara-gara lesung batu ada sisa kunyit..hihi..
Dekonya pun ke laut gak...ahli jawatankuasa (che Asben n anak2) kata,x payah nak deko-deko...hurmmm sweet kan depa ni..bermakna depa ni lapar sesangat ler...hihi...terukkan..?
Bahan-bahan utk perapan
- tulang rusuk kambing 1/2 kg
-2 sdb rosemary*
-2 sdb lada hitam*
-5 ulas bwg putih*
-minyak zaitun
-sedikit garam
tumbuk semua bahan yg bertanda *,gaulkan tulang rusuk kambing. dgn minyak zaitun dan garam.Perap semalaman @ 1 jam sebelum di grill...
- 1 sdb butter
- 2 sdb lada hitam
- 2 sdb tepung gandum
- 1/2 cwn air
- 1 labu bwg holland-potong dadu
- 1 kiub ayam
****klu ada sayuran cam brokoli pun boleh serve sekali..lagi sedap..!!
Isk isk isk sedap nyer lamb nie Wanie, mmg pebret D5 nie fuhhhh mmg mengoda jiwa sungguh menu Wanie nie hehehhe :)
ReplyDeleteadeeehhh... sedapnya kambennn... suka kambennnn! Tak kisahlah sosnya kuning ke putih ke, hitam ke he he ehh..
ReplyDelete