Salam berhujung minggu..
Lama betul dah x update"umah ni"..minta maaf banyak-banyaklah kepada semua kawan-kawan yg sudi menjengah "umah ni"...bukannya dah x sudi nak update tapi tuan punya umah ni pi merehatkan diri..pi bercuti...dah lama dah x pi bercuti..ada masa dan kesempatan ni,kita pulun jer lah..!!.kami x pergi jauh mana pun hanya dlm negeri jer..nanti DLP upload pic yg "cuti-cuti Malaysia" tu ya..buat masa ni layan dulu lah pic yg ni..
Pic ni sebelum kami terbang bercuti...moh kita layan dulu udang ni ya..
Percubaan kali ke-2 ni memang menjadi betul..teruja di buatnya..!!..dah sayang plak nak makan..!!..kali ni buat memang x letak gula pun just kuib ayam jer...
klu nak try buat butter prawn ni...jangan segan silu ke EDISI 1...
TIP UNTUK SARANGNYA YG CANTIK & RANGGUP
- guna senduk semasa kacau (mengoreng) kuning telur
- jgn sekali-kali kacau kuning telur yg siap di goreng(masa tengah tos minyak)
- guna api yg besar ketika last proses..(sekejap jer tau-agak2 sarangnya ranggup..jgn sampai hangus )
selalu gagal waktu buat sarangnya tu...akak panggil rambu ramba...hahhaha
ReplyDeleteThanks tipsnya
insyaallah...nti jadilah rambu-rambanya tu..try buat lg..
Deletebutter prawn ni mmg peberet adda la...tp xpernah pun rambu2 dia tuh jdi cntik..tensionnn..
ReplyDeletemula-mula tu memang cam tu...nti akan berhasillah tu..cuba lagi ya..
Delete